728 x 90

Selasa, 29 November 2016

Jerami Cempedak Goreng

Haiiiiiii! Assalamu'alaikum.
Bersiaran sekejap hari ni. Lepas lunch nak keluar, ada urusan di luar.
Sebelum tu siapkan something for tea untuk yang tinggal di rumah dulu.


Bersedia untuk digoreng :)

Rabu, 23 November 2016

Resit Jadi Points dengan MANIS | Gajah Borneo


Pernah dengar aplikasi MANIS tak? Manis ni sebenarnya satu program yang boleh tukar perbelanjaan kita kepada points. It's a kind of loyalty program lah. Cukup points, kita boleh tebus dengan mana-mana item yang berkenan di hati.

Saya tahu mengenai Manis daripada seorang teman bulan lalu. Found it interesting tapi tak sempat nak buat apa-apa. Busylah kononnya, so malas nak explore. Awal bulan ni baru tergerak hati  installed aplikasi Manis  dalam phone.


Selasa, 22 November 2016

Borong Sticker Books

Assalamu'alaikum, 
Hampir seminggu tak bersiaran. Rindu pulak dekat blog ini. Hari ini saya nak tunjuk buku sticker yang saya borong di Mr. DIY.

Tattadaaaaaaaa! ☺

Ada 6 buah semuanya. Pelekatnya cantik-cantik. Warna pun meriah. Tak pudar. Setiap buku pelekat ada tema tersendiri. Saya beli Cuddly Bear (2), It's Party Time (1). Owls (1), Sea Animals (1) dan Jungle Animals (1). Sesuai sangat jadikan hiasan (embellishments) untuk buat kad 😉 Oh, yang Sea Animals dan Jungle Animals tu pula untuk dijadikan bahan mengajar tahun hadapan. 

Selasa, 15 November 2016

Guitar String Winder

Satu lagi item yang saya beli menggunakan e-coupon LAZADA (baca mengenainya di sini). Guitar string winder. Apa kegunaan guitar string winder ni? Alat untuk memudahkan kita tukar tali gitar. Jika tidak menggunakan alat ini, akan ada elemen terkial-kial dan puas berpenat lelah memusing pegs ketika membuka dan memasang tali gitar hihihi



Milik saya :)

Isnin, 14 November 2016

Keriangan Dalam Box of Joy | Lazada Online Revolution

Assalamu'alaikum. Selamat memulakan minggu baru. Siapa kat sini suka  online shopping? Suka sale? Dah pergi intai-intai dan jamu mata di LAZADA ke belum? Sekarang ini, sedang berlangsung JUALAN ONLINE REVOLUTION di LAZADA. Pelbagai barangan yang dijual dengan harga hebat! Siap ada potongan diskaun kaw kaw lagi!


Bersempena JUALAN ONLINE REVOLUTION ini,  saya terima 'Box of Joy' daripada LAZADA. Memang satu kotak yang 'full of joy'! Keriangan berganda-ganda gitu! :)

Sabtu, 12 November 2016

Chords Lebih Sempurna - Syamel AF

'Lebih Sempurna' merupakan single kedua daripada Syamel AF. Masih mempertaruhkan irama balada, lagu sedih jiwang sebegini memang kenalah dengan suara dia. Saya suka the huskiness of his voice. Lenggok suara dan cara dia bawa lagu ni pun memang best!

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

Kord Gitar dan Lirik Lagu Lebih Sempurna - Syamel AF (Easy Chords)

(Intro)
Am E Dm E Am

Am Em F C
Ombak laut angin bayu
Dm E
Menemaniku di kala terkenang dirimu

Am Em F C
Manis indah dalam cinta
Dm E
Tak pernah kusangka kau pergi hanya kerana
Am 
Dia

Jumaat, 11 November 2016

Clear Stamps Beli di LAZADA

Sebelum ini, saya pernah tulis entri mengenai penebusan e-coupoun LAZADA menerusi Woop. Saya ada tiga pembelian yang boleh dibuat menggunakan 3 e-coupon bernilai RM10 setiap satu. Dua daripadanya guna untuk beli aksesori Si Kapok, satu lagi beli barang nak buat kraf :)

Apa yang saya beli?


Hehehe kononnya nak tambah-tambah koleksi. Senang buat kad nanti. Harga termasuk kos penghantaran - RM15. Jadi, dengan e-coupon, saya hanya bayar RM5! Berbaloi-baloi!

Produk ni daripada China. Makan masa seminggu lebih jugalah untuk sampai. Dari segi kualiti, lebih kurang sama dengan clear stamps yang saya biasa beli di POPULAR. Boleh baca mengenainya di sini.

Dah sampai!
Saya suka dengan setiap stamp dalam set ini. Cuma satu je yang 'peheng' sikit - YOU ARE MY HAPPY ;) Maklumlah, kalau beli barang dari sana, kena hati-hati sedikit dengan ejaan dan penggunaan Bahasa Inggerisnya. Setakat satu stamp, saya pejam mata dan terus check out sebab yang selebihnya cantik-cantik.

Bagi yang berminat, bolehlah cari di LAZADA ye. Gunakan kata kunci 'clear stamps' dalam carian kalian. Then, pilihlah mana yang berkenan ikut bajet. Biasanya clear stamps kita boleh dapat semurah RM5 hinggalah ke seratus lebih. Bergantung pada saiz stamps dan kualitinya. Macam yang saya beli di atas, jika dibeli di POPULAR, harganya lebih kurang RM7-8. Jadi, RM15 dengan kos delivery sampai ke depan pintu rumah kira sangat berpatutan.

Haaa,..sempena Online Revolution ni, rebutlah peluang dapatkan barang-barang yang diingini dengan harga hebat! Bukan setakat clear stamps, macam-macam lagi ada! Klik sahaja banner di bawah.


SELAMAT MEMBELI BELAH!

Khamis, 10 November 2016

Carebears Tetamu Hebat Oktober

Assalamu'alaikum,

Rasa macam baru je masuk bulan November, tau-tau dah 10hb! Dah seminggu lebih kita dalam bulan November. Fuhhh! Time flies very-very fast! Dah sepertiga bulan, baru sempat nak buat entri Tetamu Hebat. Biar lambat, asalkan ada juga entri penghargaan buat teman-teman yang rajin singgah tinggal jejak, tinggal komen meskipun saya kurang berblogging belakangan ini.

OK, without further ado, here's my Tetamu Hebat Oktober 2016!

Klik untuk paparan lebih besar.

Jumaat, 4 November 2016

Rosie's Clear Stickers

Bulan lepas, saya dan Bott ke Tesco Kepong di Kepong Village Mall. Kebetulan, Mr. DIY di sana baru sahaja dibuka. Apalagi, memang lepas makan, ke sanalah saya heret Bott. Kita terjah Mr. DIY dulu :)

Dah namapun kedainya baru buka, banyaklah stok barang-barang. Macam-macam ada. Masa nilah syok nak memborong! Hehehe,..Konon nak intai-intai je, tapi ended up dekat 45 minit jugalah kami di dalam tu. Saya seperti biasalah, cuci mata di bahagian kraf, barang-barang parti dan stationeries. Si Bott pula hilang antara aisles barang-barang keperluan rumah. 

Rosie's Clear Stickers ini antara pembelian berbaloi saya. Berkualiti pelekatnya. Designs pun colourful, cantik dan menarik. Sesuai untuk buat scrapbook. Harganya sangat berpatutan. Satu pek hanya RM3.70! Best kan?!


Rabu, 2 November 2016

Chords Wahai Kekasih - Katahati (Easy Guitar Chords)

Kord Gitar dan Lirik Lagu  Wahai Kekasih - Katahati 
OST Suri Hari Mr. Pilot

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
Am E F C
Dm Am E

Am E
Cinta ini hanya untukmu
F C
Cinta ini hanya milikmu
Dm Am
Takkan mungkin aku bertahan
F E
Bila berpisah dengan kamu

Selasa, 1 November 2016

Resepi Smoothie Avokado

Avocado Smoothie

Avocado smoothie merupakan antara smoothie kegemaran saya. Rasanya hampir setiap pagi, on my 'hari tanpa kopi', saya akan buat avocado smoothie. Lagipun, di tempat baru saya sekarang, mudah sangat nak dapatkan stok alpukat. Kedai kat hujung jalan ada jual. Boleh buat delivery untuk orang malas bergerak macam saya pulak tuh! Hanya satu panggilan, beberapa biji buah alpukat selamat sampai ke doorstep! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...