728 x 90

Jumaat, 12 Ogos 2016

Kord Gitar Bahtera Merdeka

Kord Gitar Bahtera Merdeka

B7            Em
Bonda senyum riang
    Am     B        Em
Menerima bahtera merdeka
              B7       
Putera-putri sayang
        C
Putera-puteri sayang
  Am       B7
Sedang berjuang

      
B7           Em
Fajar telah tiba
       Am                Em
Nan menyingsing membawa harapan
           B7
Tanah semenanjung
       C
Tanah semenanjung
   B7     Em
Permata nilam

(Chorus)
  E      Am
Jiwa dan raga
    D                    G
Buktikanlah pada nusa bangsa
Em       B7          C
Supaya negara maju jaya
 Am     B7
Aman merdeka


B7           Em
Duhai  ibu pertiwi
       Am     B7          Em
Putera-puteri datang sujud bakti
           B7
Ingin menunaikan
   C
Ingin menunaikan
   B7        Em
Sumpah dan janji

Ulang (Chorus)


Dapatkan juga kord gitar lagu Warisan di sini.

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

28 ulasan:

  1. Balasan
    1. Bulan penuh semangat patriotik!

      Padam
    2. bila la dapat dengar live kak farah goreng si kapok tu..hehehe

      Padam
  2. Wah ! Semangat merdeka lah bulan ni kan...

    BalasPadam
  3. hehehe kena latih budak choir.. dududu lagu apala nak dipilih tatau lagi.. nak buat medley lagu merdeka..

    BalasPadam
  4. Dapat petik gitar sambil layan perasaan ni memang best sesangat ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tang layan perasaan tu setuju sangatttt!

      Padam
  5. Lagu ni kalau kena dengan yang nyanyi ni memang sedap!

    BalasPadam
  6. dekat tv sekarang ada yang kumpulan forteen dengan perempuan mana entah best depa dua nyanyi

    BalasPadam
  7. teringat lagi masa kursus BTN dulu, tiap kumpulan kena nyanyi satu lagu patriotik nih..

    BalasPadam
  8. suka lagu ni.. dulu time skolah setiap kali smbutan bulan kemerdekaan mesti koir lagu ni untuk persembahan kelas...hehehe..

    BalasPadam
  9. Salam bulan kemerdekaan Kak Farrah, hari ni dah start kempen kibarkan jalur gemilang :D

    BalasPadam
  10. wahhh siap ada code lagu merdeka semangat merdekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  11. selamat menyambut hari merdeka

    BalasPadam
  12. seronok merdeka day tahun ni..ambik cuti 2 hari dapat cuti 5 hari

    BalasPadam
  13. dulu kat sekolah slalu ambil lagu ni...
    :D

    BalasPadam
  14. igt dulu ayu buat persembahan nyanyi lagu ni kt sekolah dulu

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...