728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Ahad, 24 Julai 2016

Wordmaze Tetamu Hebat Jun

Assalamu'alaikum,
Sibuk dengan itu ini, lupa nak publish entri penghargaan untuk Tetamu Hebat Jun. Mujur masa awal bulan, sempat captured nama-nama yang rajin komen. 

Saya akan tiada di tower sehingga hujung minggu ini. Jadi, sepanjang ketiadaan saya, saya tinggalkan kalian dengan Wordmaze Tetamu Hebat Jun. Siapa yang free, yang rajin nak exercise mata,...bolehlah cuba cari 12 calon Tetamu Hebat Jun FAMF Tower. Ada nama yang menggunakan nama biasa, ada yang saya ubah tambah gelaran atau nama lain. Tetapi, jangan risau. Masih boleh kenal si pemilik nama. Kebanyakannya memang dah biasa jadi tetamu hebat di sini.

Apa yang perlu dilakukan?
Perhatikan wordmaze di bawah.



Cuba cari sebanyak boleh nama blogger dalam wordmaze di atas (total 12 nama) dan senaraikan di ruangan komen. Jika jumpa 11, senaraikan 11. Jumpa 5, senaraikan je kelima-lima nama.

Ada hadiah istimewa untuk yang berjaya jumpa kesemua 12 nama (atau yang paling banyak) dengan tepat :)

Selamat Pening Kepala. Selamat Mencuba!

Psst!! Peluang terbuka sehingga saya kembali ke tower, Ahad ini.

DAH TAMAT YE! :)


193 ulasan:

  1. Balasan
    1. jumpa nama akak eh hehheheh ,
      mesti selalu ingat akak.

      ok perasan jap!

      Padam
    2. Kasi can lah Yana perasan jap :)

      Padam
    3. KAnnnnn nampak tu Yana...

      tak Yana - si IY .. ha ha ha..
      nama korang je akak berjaya jumpa

      Padam
  2. Ehhh .. macam jumpa nama sendiri .. hehe

    BalasPadam
  3. Siapa yg boleh jumpa 12 nama , hebag sangat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jumpa! Tapi dalam mimpi! He He He...

      Padam
    2. kamooon Kim Chaa kamon !! usaha tangga kejayaan hehe..

      Padam
    3. hahahha cuba try test mata sikit hehehe

      Padam
    4. Ini kira exercise mata tau nih!

      Padam
  4. Tak mampu daaah nak cari, berpinar anak mata. Huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana nama SS pon tak tahu... Carikkkkk kannnn! Ha Ha Ha...

      Padam
    2. Carikkkk jangan tak carikkkk!

      Padam
    3. hahhaha memnag berpinor , hehehhe :)

      Padam
    4. jangan givap !! kamoooon !! hehe..

      Padam
    5. Tengok tu, Teacher CT dah bawak sepanduk bagi semangat! Kemonnn!Kemonnnn!

      Padam
    6. kak siti selalu kasi semangat kat orang

      Padam
    7. Tapi dia x jawap... Ha ha ha

      Padam
    8. Dia busy jalan2 satu malaysia :)

      Padam
  5. Ha ha ... 1st look terus nampak Ikhwan Yusuff...

    BalasPadam
  6. Ok lah good luck everyone

    BalasPadam
  7. hehehe.. macam nampak sikit.. bookmark dululah.. aci kan ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuba pakai teropong FaSoLa, mesti leh jumpa semua :)

      Padam
    2. Ahli nujum kata kalu x nampak... Diaaaa.... Ha ha ha

      Padam
    3. Dia apa SS ?? Dia comel ea ?? hahaha

      Padam
    4. Dia tak cukup hari dah,..

      Padam
  8. Balasan
    1. Nama SS panjang tau dalam wordmaze ni. Apa kelas suruh cari huruf dua ketul je :)

      Padam
    2. Entah! Kelas buta huruf nih! Kah kah kah

      Padam
    3. Cer tengok, jumpa tak jin pakai toncet?

      Padam
  9. 1. Nur Liyana TKK/Yana TKK (row 5)
    2. Ikhwan Yusuff(column 13)
    3. Jari Manis (column 15)
    4. Siti yang menaip -(atas sekali tu.. kihkihkih)
    5. Scdha Sein (Column 9)
    6. kim Chaa (column 1)
    7. nhhas (row 13)
    8. Mummy Julia (column terakhir)
    9. Siti Nur Zafirah (column 12)
    10. Izzeyda (row 3)

    2 org xjumpa ler. .AIhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi, siap ada columns dan rows lagi :)

      Padam
    2. Rajin bebeno siap row column

      Padam
    3. Dapat A++ untuk daya usaha :)

      Padam
  10. Wah, macam menarik je.. nak cuba..nak cuba :)

    BalasPadam
  11. cam susah je nak jawab..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe kena exercise mata dulu :)

      Padam
  12. Kak Farrah, Cik Mimie dah jumpa 12 orang.. :) Tapi xtau la mereka ni top comment ke x :D

    1 Siti Yang Menaip
    2 Mummy Julia
    3 Sis Jari Manis
    4 Ikhwan Yusuff
    5 Siti Nurzafirah
    6 Nurliyana TKK
    7 Wa Ahkak Scdha Sein
    8 Izzeyda
    9 Huda Nhhas
    10 Dear Anies
    11 Kim Chaa
    12 Cik Ash

    Betul x Kak Farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tajam mata Cik Mimie. Betul, tapi ada 3 nama yang kurang lengkap :)

      Padam
    2. hhahhaha, betul semua cuma kurang tepat sebab kak farrah pandai manipulasi nama nama tetamu hebat

      Padam
    3. Haahahaha.. serious x perasan nama manja dorang tu.. hehehe.. :)

      Padam
  13. Wah, naik berpinar jugak mata ni nak cari nama-nama tetamu hebat Kak Farrah..hehehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena pakai scan barcode... he he he...

      Padam
    2. Hahaha selamat scan tetamu hebat bulan jun! :)

      Padam
    3. Hehehe.. nasib baik jumpa 12 nama..tapi xtau la mereka tu tetamu hebat Kak Farrah ke x? hehehe :D

      Padam
    4. cik mimie..meh lah share jawapan tu ;p

      Padam
    5. Dah share jawapan ke tuh? ;)

      Padam
  14. Tahniah kepada semua yang tersenarai :) Lama Cik Mimie x jadi tetamu hebat kat sini.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. so menas nana Cik Mimie x masuk list Jun lah eh

      Padam
    2. patutlah cari x jumpa eheheh

      Padam
    3. Memang tak masuk la Sis JM.. lama menghilang, entry pun sebulan satu..hahaha

      Padam
    4. Cik Mimie busy la,... :)

      Padam
    5. Jay emm dah rasa kedudukan tergugat... Ha ha ha

      Padam
  15. 1. siti yang menaip
    2 .nurliyana
    3. jari manis
    4. siti nurzafirah
    5. mummy julia
    6. dear anies
    7. kim chaa
    8. wan yusuf

    ok jumpa 8 orang je.. haha..
    berpinar mata nk habiskan 12 org..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi itu dah kira hebat tu, Ezy. Meh akak urut2 kan sikit mata yang berpinar tu :)

      Padam
  16. Yang komen berserta jawapan, kita hold dulu komennya ya. Publish later. Bior yang lain pening2 lalat sama :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kih kih kih..baru nk ckp..jgn publish jawapan lagi..tggu sis JM pun nak coba pening2 kan kepala ni

      Padam
  17. perghh sakit mata. jumpe satu jer nurliyana :p huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeayyy! At least jumpa jugak :)

      Padam
    2. Nasib baik bukan yana samsudin... Adui laaa
      * gelak sorang... He he he

      Padam
    3. Gelak sorang tuh pandang2 keliling ;)

      Padam
  18. sy nmpk nur liyana je hahahaahah

    BalasPadam
  19. saya tambah kak Farrah .. hihihi

    11. Niesa (column 9)
    12. Ezy (r0w 10)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dua-dua jawapan kurang tepat :)

      Padam
    2. Apa nih... Tambah2 lak... Ingat nasi tambah ke? Keh keh keh...

      Padam
    3. Kihkihkih nasi tambah pun boleh!

      Padam
  20. juling jap mata cari nama2 ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah betul dah ke alignment mata tu? ;)

      Padam
    2. agak2 nama Ikhwan ada tak?

      Padam
    3. hahaha. dah ok kak Farrah..

      sis JM rahsia..hihihihi

      Padam
    4. Nama Ikhwan antara yang panjang dan senang jumpa :)

      Padam
  21. Manaaaaaaaaaaaaaa???? Manaaaaaaaaaaaaaaaaa???? Manaaaaaaaaaaa nama SS????? Ini yang nak mengamok nih! Kah Kah Kah....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahah sabo sabo,..jangan tukar jadi hulk dulu. Cari betul2,...nama SS antara yang paling panjang ;)

      Padam
    2. ekin jumpa nama sis jari manis lepas tu baru SS hahahahha

      Padam
    3. hai kak farah gigih mencari jawapan di atas akhirnya dapat gak... 1-11 hasil carian ekin. berpinar-pinar mata ni..... yg ke 12 ni main agak dengan kata hati saja... cuba2 nasib kalau betul alhamdulilah...


      1. Sis Jari Manis
      2. Scdha Sein
      3. Mummy Julia
      4. Nurliyana TKK
      5. Siti Nur Zafirah
      6. Siti Yang Menaip
      7. Izzeyda
      8. Nhhas
      9. Dear Anies
      10. Kim Chaa
      11.Ikhwan Yusuff
      12. Adianieza Aida

      Padam
    4. nama yana pun panjang kan, eh ada eh nama kita

      Padam
    5. Aah, nama SS paling panjang skali... satu baris tu nama dia sorang..hahaha.. :P

      Padam
    6. titew nampak nama SS kat c tu!!!

      Padam
    7. Nama sendiri pon tak jupe SS.. Apeni.... kihkih

      Padam
    8. @Ekin - 11 tu dah betul cuma ada beberapa nama kurang lengkap. Yang ke 12 tu Ekin lah!

      Betul,..nama SS, Firah, Yana dan Ikhwan antara yang panjang :)

      Padam
    9. kak Farah : hahahahhaha nama ekin yang tak jumpa kat dalam tu.. apa nama sendiri tak nampak

      Padam
    10. tak menang dah.. hahahahahha

      Padam
  22. Balasan
    1. datang beraya komen terus cecah almost 100 tu ;p

      Padam
    2. tu baru datang beraya .. tak datang mengebom lagi kikikiki :P

      Padam
    3. kan.. beraya dah nak dkt 100..

      Padam
    4. Silakan silakan. Buat cam tower sendiri ye :)

      Padam
    5. hhahahhaha , maaf la terlebih excited sebab sebelum raya hari tu bercuti lama sangat

      Padam
    6. datang beraya kak farah tak jamu makan kat kita kan

      Padam
    7. Kuih raya dah abisla, Ekin. Biskut tawar ada dalam balang tuh ;)

      Padam
  23. datang nak meneka!
    Tetamu haebat Jun kak farrah
    *SITI YANG MENAIP
    *JARI MANIS
    *SITI ZAFIRAH
    *KIMCHAA
    *IKHWAN YUSUFF
    *SCDHA SEIN (SS)
    *NHHAS
    *EKIN CIK ASH
    *MUMMY JULIA
    *DEAR ANIES
    *IZZEYDA
    *NURLIYANA TKK

    btw, nama yana adik yang jumpa kakaka XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana gigih mencuba, Yana. Semua 12 nama dah betul, cuma tak berapa lengkap :)

      Padam
    2. tu lah pasal, tengok jawapan orang lain baru nampak

      Padam
  24. Tak termasuk carta julia sebab lama sangat cuti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Carta Julia heheheh ye ke tak termasuk carta julai? Cer intai kat side bar tu :)

      Padam
    2. rindu kat mummy tulah jadi macam tu;p

      Padam
    3. Julai jadi julia... Abis julia jadi apa? Ha ha ha... Jadi banyak!

      Padam
  25. Teka teki lagi syok kalau dapat teka ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. ekin..dah dpt sume nanti email sis JM eh heeee

      Padam
    2. Hahaha SS punya jawapan dengan Sis JM punya jawapan buat saya garuk2 dagu ;)

      Padam
    3. yana pun tngok dua tiga kali jawapan depa ni!

      Padam
    4. Nape x 10 juta kali? Keh keh keh...

      Padam
  26. Ekin ada lagi 3 nama yang belum dapat kenalpasti ni aduhhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. cer ekin share ngan sis JM 9 nama yg dah jumpa tu ;p

      Padam
    2. hahahaa.. apeni sis JM..hihihihi

      Padam
  27. Wahh..Berpinau juga mata nak mencari nama-nama yang hebat tu.

    Yang jumpa:

    1) SCDHA SEIN
    2) KIM CHAA
    3) JARI MANIS
    4) SITI YANG MENAIP

    dan banyak lagi.. haha.. tahniah semua. =)

    BalasPadam
  28. 1. NUrliyana TKK
    2. siti yang menaip
    3. siti nur zafirah
    4. Jari manis
    5. Scdha sein
    6. huda nhhas

    ok takat tu ja boleh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Syabbasssss, Arz. 6 pun dah kira hebat apa :)

      Padam
    2. juling mata ni kak farrah ahahahaha

      Padam
  29. 1.siti yang menaip
    2.nur liyana TKK
    3.siti nurzafirah
    4.wa ah kak scdha sein
    5.Huda NHHAS
    6.Mummy Julia

    BalasPadam
    Balasan
    1. Clap clap clap. Thanks sebab sudi meminarkan mata, Nina :)

      Padam
  30. uuuuish pinar mata haaaa terbalik rupanya hehehe.. mujur ada =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahahaha itu penting tu.. first orang nampak dlu wakakaka..

      Padam
  31. sengih2 daaa duduk baris atas hehe.. nak kena gigih ni kekalkan kejuaraan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. r u sure baris atas ;p..ce bg bagi kat akak lak bulan ni..boleh?

      Padam
    2. Cuba tengok siapa yang dah potong line :)

      Padam
    3. ehem .. hahhahaha, kak ct tengah syok bercuti

      Padam
    4. Baris atas katanya... He he he...

      Padam
    5. kejuaraan tu kan nama iols baris atas dalam maze tu la.. adoi !! hahaha..

      Padam
  32. kalo lupaaa sikit je nanti ketinggalan lagi =p

    BalasPadam
    Balasan
    1. semangat kesukanan teacher CT tu yang mahal :)

      Padam
    2. ahahah tula dulu kekecik tanak sukan hahaha..

      Padam
  33. 01. Siti Yang Menaip
    02. Mummy Julia
    03. Sis Jari Manis
    04. Wa Ah Kak Scdha Sein
    05. Sue Izzeyda
    06. Nur Liyana Tkk
    07. Ikhwan Yusuff
    08. Ekin Cik Ash
    09. Huda Nhhas
    10. Dear Anies
    11. Siti Nurzafirah
    12. Kim Chaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS ngan JM ni buat sama-sama ke main bisik2 answer?

      Padam
    2. Tang mana yg samanya? Ha ha ha...

      Padam
  34. 1. Sis Jari Manis
    2. Wa Ah Kak Scdha Sein
    3. Siti Yang Menaip
    4. Mummy Julia
    5. Nurliyana TKK
    6. Ikhwan Yusuff
    7. Siti Nurzafirah
    8. Ekin Cik Ash
    9. Huda NHHAS
    10. Sue Izzeyda
    11. Dear Anies
    12. Kim Chaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apeni jawapan sedondon? ;)

      Padam
    2. Dah kata hari raya! Kena laa sedondon... Kah kah kah...

      Padam
    3. kembar mesti jawpaan sama kan

      Padam
  35. Salam sis. Mau cubalaa~ Hihi
    1. NurLiyana TKK
    2. Siti Nur Zafirah
    3. Dear Anies
    4. Ikhwan Yusuff
    5. Siti Yang Menaip
    6. Scdha Sein
    7. Nhhas
    8. Cik Ash
    9. Jari Manis
    10. Amira
    11. Niesah
    12. Kakha

    Kiki. Cuba nasib. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Ana sebab sudi pinar2 mata mencuba. 1-8 betul (tetapi ada nama yang kurang lengkap) :)

      Padam
  36. alaaaaa mesti dah ramai try ni. xpela, cuba nasib je.

    Siti Yang Menaip
    Nurliyana
    Mummy Julia
    Jari Manis (0fcourse haha)
    Ikhwan Yusuff
    Siti Nurzafirah
    Scdha Sein
    Cik Ash
    Azian?
    Adib?

    adoi pening dah hahahaha. ni je mampu. sori kak Farrah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang question marks tu akak pun tertanya-tanya hahaha
      Most jawapan betul, tapi namanya kurang lengkap :)

      Padam
  37. Berpinar mata nie farrah :) Nak cari tanpa panduan yang payah ni.. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi saja je kan nak mendera orang :)

      Padam
  38. Farrah nie kreatif lahhh~ Jenuh mata tatap itu maze , jumpa dua je =( ... Nama JM dan Nur liyana ... berpinar mataa ... kikiki ... Nak surrender bleh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kihkih,..jadilah tuh Nia. Jumpa 2 tu kira OK lah :)

      Padam
    2. Cer cek nama sendiri ada x? Ha ha ha

      Padam
    3. okaylaaa tu hahaha jumpa gak dua.. =P

      Padam
  39. nama ku tiada.
    sib baik lambat dtg dan teka.
    ha ha ha :)

    BalasPadam
  40. boleh bikin berpinau mata nih..

    BalasPadam
  41. pasni kene alert la..
    nak join jugak
    selalu xde kesempatan pny

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...