728 x 90

Khamis, 23 Jun 2016

Resepi Biskut Tak Menggunakan Telur

Dah mula buat kuih raya? Bagi yang alah pada telur, cubalah resepi biskut raya mudah di bawah ini. Klik sahaja pada pautan yang berkenaan.


Resepi Biskut Cornflakes Easy Peasy Crunchy




Resepi Biskut Cornflakes Kopi



Resepi Biskut Badam Lemak



Resepi Oat and Oreo Cookies


Oh, boleh juga buat mufin coklat tanpa telur yang lembut dan yummyyyy ni!




55 ulasan:

  1. suka tengok biskut cornflake tu.. suka suka suka

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagi best kalu dapat rasa... he he he..

      Padam
    2. Hahaha menang lebih indah lebih best kalau dapat rasa.
      Biskut cornflakes ni dah kira macam all time favourite. Bukan masa raya pun syok kunyah :)

      Padam
    3. Nak buat tu yang malas! Ha Ha Ha...

      Padam
    4. Kalau malas tak dapat nak tolong. Tunggu ada rezeki saya kirim ye :)

      Padam
  2. Waaah! boleh try ni. hehe Lissa suka biskut cornflakes :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat mencuba, adik2. Biskut ni paling senang! Godek2 je siap!

      Padam
  3. okey cookies dah siap tggl nk menyerang di hari raya je ni ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik cookies raya tahun ni tak start buat lagilah, Anies. Kebanyakan yg di atas tu throwback tahun lepas kekononnya :)

      Padam
    2. Akak dah start buat sikit2 :)

      Padam
  4. Macam macam biskut ada ni. Muffin tu menyelerakan

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. haah , kan nak menyelerakan , nasib baik buka post ni maalam

      Padam
    2. Hihihi memang dap dap dap!

      Padam
  6. Resepi alergy ayam ada tak?
    * jeling Jay Emm.. Keh Keh Keh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa itu kena tanya ngan tuan punya badan yg allergy lah,.. :)

      Padam
    2. uweekk..jelir lidah kat SS..heeeee

      Padam
  7. nak senang beli kuih tunjuk2 suruh buang telur... ehhhh... boleh? ha ha ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahhaha , memang senang sanagt tu

      Padam
    2. Adeh, sakit kepala gelak baca komen SS. Boleh ke camtu? Ke telur lain yg nak kena buang? ;)

      Padam
    3. SS x cakap telur ayam kan? Keh keh keh...

      Padam
  8. Ratu rock Ella mesti suka biskot badam lemak tu... Sebab... Rama Ramaaaaaaaa... Ha Ha Ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seumpama, rama-rama
      Terbang bebas di udara tanpa ada halangan ;)

      Padam
  9. salam kak , amboi amboi ! projekadikberadik yana belom start nak tunggu cuti sekolah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah,...projek raya akak pun start lagi. Tunggu mood raya sampai :)

      Padam
  10. tak guna telur tu best! :) terima kasih kak share ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama. Akak pun suka sebab jimat telur :)

      Padam
  11. cornflakes yang yana buat selalu letak telur ni kali pertama jumpa yang tak leatk telur

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak ada a few cornflakes cookies yg pakai telur, yg tak pakai telur,..buat ikut mana teringin la :)

      Padam
  12. Nak try buat muffin choc comel macam kat atas tu tapi Dylla tak pandai sangat guna oven kat rumah sebab oven kat rumah jenis yang kecik je, and suhu kalau dalam recipe mostly untuk oven besar :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dylla nya oven tu toaster oven ke oven biasa? Temperature boleh set tak? Kalau boleh set, tak ada hal. Set je macam biasa. Kalau tak ada temperature set macam toaster oven tu yang susah sikit.

      Padam
  13. agak2 pintu rumah Kak Farrah nanti sedia untuk diketuk x ? ehehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak ketuk pakai apa? He he he

      Padam
    2. Haah, nak ketul pakai apa tu? :)

      Padam
  14. CT save yang first recipe tu.. nanti nak cuba buat..
    then bolehla CT rasmikan hashtag Kak Farrah hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaahh selamat mencuba ye. Nak sedap lemak berkrim guna mentega yang berkualiti. You wont regret. Tapi, kalau nak sihat sikit,..gunalah marjerin. :)

      Padam
  15. ritu beli stand mixer yang kecik.. konon2 nak acah2 rajin membaking..
    huahua.. gelak la kan diri sndiri. xpe akan ku cuba merasmikannya !!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeayyyy! Siti boleh! Akak bagi semangat siap bawak sepanduk ni!

      Padam
  16. kuih muffin tu comel bila boleh dapat buat nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat x comel.. Time makan comel... He he he

      Padam
    2. Hihihi time makan comel? Semestinya!

      Padam
    3. Kalau kukus boleh tak kak farah nak cuba buat la nanti ada barang

      Padam
  17. sis JM x alergi TELUR..so x de hal lah kalau mkn biscuit ni

    BalasPadam
  18. kalau letak telur lebih mengancam tak biscuit ni

    BalasPadam
  19. mcm mana nak buat biscuit raya..oven pun tak de

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis JM guna pemanggang ajaib la hihihihihi

      Padam
  20. biskut cornflakes tu nampak menyekerakan.. haish ni nak singgah umah Farrah nih.. hehehe..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...