728 x 90

Jumaat, 18 Mac 2016

...ketika panas dan letih.

Assalamu'alaikum,

Salam Jumaat! 

Belakangan ini, antara keywords yang selalu muncul di blog ialah doa ketika hari panas, doa untuk tahan panas, zikir ketika panas....Almaklumlah, fenomena el-nino sekarang memang betul-betul beri kesan pada kita semua.



Saya pernah terbitkan entri berkaitan sebelum ini. Tetapi, apa yang saya kongsikan lebih kepada zikir Asmaul Husna yang boleh kita amalkan dalam menangani cuaca panas. Tatkala rasa bahang terik,..panas sangat sampai tak selesa dengan diri dan keadaan sekeliling, cubalah zikir di bawah ini.


Dengan cuaca sebegini, tidak dinafikan kita akan cepat berasa penat. Segarkan kembali diri kalian dengan zikir ini pula.



Moga bermanfaat. Jangan lupa minum air masak banyak-banyak and  hydrate yourself :) Saya tiada di tower. Sepanjang cuti sekolah ini, pergi mengasingkan diri, rehatkan otak. Jadi tak aktif sangat berblog dan blogwalking. Jumpa lagi!

Pssstt! Dah join GA Anjuran Ros Nordin? Kalau belum, moh le kita join ramai-ramai. Klik sini :)

46 ulasan:

  1. Bagus juga perkongsian ni kak..cuaca panas sgt akhir2 ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang semacam panasnya. Wana jangan lupa jaga diri :)

      Padam
    2. Mmg panas sangat skrg KAK.. Sampai terengganu makin panas cuaca dia nk compared dgn kl... Thanks for sharing this du'a k.farrah

      Padam
    3. Tganu belah pagi redup sikit belah petang memang panas yang amat

      Padam
  2. betul...cuaca panas sekarang ni...banyakkan minum air masak dan kurangkan aktiviti di luar rumah =)

    BalasPadam
  3. Masya Allah ...

    jazakillahukhayr kakak...

    banyak pahala kongsi doa ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Moga bermanfaat buat kita semua :)

      Padam
  4. depan rumah saya ada construction bina bangunan...
    kesian tengok diaorang berpanas-panas mencari rezeki...
    Allahuakbar...
    huhuhuhu...
    #SyukurSelalu
    #insaf

    BalasPadam
    Balasan

    1. #SyukurSelaluJugak
      #insafsama

      :) :) :)

      Padam
  5. Pandainya berblog dapat keywords Farrah. Ada yang juga yang search begitu ye

    BalasPadam
  6. memang cuaca sangat panas sekarang.. I ni pun dah start migrain.. nyut..nyut kepala..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jaga diri baik-baik, Suida.

      Padam
    2. Kepala SS pon dah nyet nyet... He he he

      Padam
  7. Balasan
    1. Moga ada gunanya untuk kita semua :)

      Padam
    2. ya, semoga kurang sikit rasa panas dan letih tu..

      Padam
  8. Keyword pun baik2 je. Alhamdulillah. Moga jd saham akhirat. :)

    BalasPadam
  9. cuaca sangat panas sekarang...

    BalasPadam
  10. cuaca agak merisaukan semua. huhu. even mandi byk kali pn rasa pns jgk. allahuu.
    btw, nice sharing kak farrah. ^^

    BalasPadam
  11. Allhamdulillah... nice sharing sis... suka sgt...

    BalasPadam
  12. terimakasih farah perrkongsian nya

    BalasPadam
  13. betula cuaca sekarang memang panas.. bagus akak share benda2 macam ni..
    manfaat untuk orang lain =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu teacher CT.. Mmg sangat² bermanfaat..

      Padam
    2. ehehe.. eloklaa akak ni share tah apa2..

      Padam
  14. Memang panas sangat.. kalau boleh nak berendam 24 jam ja rasa.. adeh

    BalasPadam
  15. great sharing kak Farrah..take care ye musim-musim panas ni

    BalasPadam
  16. yana masa otw balik kampung pon buka tingkap nak udara luar sebab aircond macam tak best je

    BalasPadam
  17. abang dan adik2 yana pon dah demam demam sambung cuti lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tulah.. Cuaca skrg mmg mudah kena demam.. Kurangkan xtivti luar dan minum banyak air kosong

      Padam
    2. tang air kosong tu tak berapa gemar kena paksa

      Padam
  18. Satu perkongsian ini Farrah....sekarang memang cuaca panas sangat....

    BalasPadam
  19. Alhamdulillah sangat bermanfaat untk kità amalkan..

    BalasPadam
  20. Betul tu kak farrah.. Cuaca panas2 cm gini kena minum air putih bnyk².. Kurangkan minuman yg Manis..

    BalasPadam
  21. skrang musim panas. saya & family baru sembuh dari viral fever

    BalasPadam
  22. Panas panas gini... Sedapnya minum ABC pastu kepala jadi XYZ... Hi hi hi..,

    BalasPadam
  23. Selain tu Zumal pakai lotion elak kepanasan melampau

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...