728 x 90

Sabtu, 25 Julai 2015

Kek Makan 3 Cara!

Hari ni nak cerita sedikit mengenai kek Chocolate Heaven, Le Trianon. Sesiapa yang gemar makan kek coklat, pasti akan suka dengan Chocolate Heaven. Keknya lembap, creamy dan yang paling best, dark chocolate ganachenya menyempurnakan rasa! Terbaik!

First time makan kek-kek Le Trianon ni masa sambutan birthday saya Februari lalu. Boleh baca di sini. Lepas tu terus jatuh chenta! A bit pricey but worth every bite! Berbalik pada kek Chocolate Heaven,...yessss. Boleh makan 3 cara!

1. Biarkan kek pada suhu bilik. Then, potong dan hidang. Kita akan enjoy makan kek yang moist dengan ganache yang smooth and silky. Yummy!

2. Dinginkan kek di dalam peti sejuk hingga ganache mengeras. Potong dan hidang. Kalau cara ni, kita akan nikmati kek dengan chunkiness of the ganache. Extra yummyyyy!

Chocolate Heaven served cold :)

3. Buat ala-ala chocolate lava cake. Panaskan beberapa saat dalam microwave. Serve with one large big scoop of vanilla ice-cream. Heaven yummmmmm!

Ini yang paling saya suka! :)
Sedappppp! Kalori kira kemudian hehehe. Le Trianon ni ada di Ikano Power Center (IPC) dekat underpass tu. Ada satu lagi branch di Citta Mall. Any celebration coming? Bolehlah consider Le Trianon :)


41 ulasan:

  1. sedapnyaa...selalu makan choc cake at suhu bilik..next time boleh try choc lava + ice cream ..double the happiness..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kakak oo kakak.. CT tak boleh drop komen kat blog kakak la..
      kalo bukak entri mesti tak ada langsung komen2 dr orang lain.. n link nak komen pun tak ada..

      Padam
    2. Betul2. Pernah jugak sekali dua terjah blog nohas jadi begitu. Tapi baru2 ni pergi rasanya dah OK. Regarding the cake,..yes, nohas. You should try the 3rd method :)

      Padam
    3. dah oookay ?? im cooooooming ^^

      Padam
  2. Ya Allah bestnya kak.. sejutu dgn akak kalori tolak tepi jauh2..hihihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe lepas tu sendiri mau ingat lah :)

      Padam
  3. Sedapnyaaaaaa!!!! Tetiba mengidam kek hmmmm haha

    BalasPadam
  4. asal namanya kek, mase belum bakar celop skit kat adunan & jilat pun dah rase sedap =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu memang tugas akak tu jilay senduk, jilat mixer. Orang lain tak leh masuk campur hahaha

      Padam
  5. Kak... mintak alamat... nk bawak tupperware g tapau...
    hihi...
    bahaya tul lh dtg blog akk ni...

    Nanges tgk mknn sedap2 ... hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. sila tapau lebih2 sikit diknon..
      nak jugak hahaha..

      Padam
    2. Hahaha boleh saja nak tapaunya. Tapi sblm balik kena join CT cuci periuk belanga kat dapur :)

      Padam
  6. bhahaha pakat timbang kalori k.. spotong okay lagi Kak Farrah.. one whole janganlah..
    i cannot.. mission sbulan mau kelihatan lagi comel =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. CT makan sepotong je, balance untuk kak Sal..haha

      Padam
    2. makan la kek banyak2 Kak Sal.. pipi jadi telur baru tau..

      Padam
    3. Sal ni tak leh geng ngan kita CT. Dia makan banyak pun, dok cenggitu je rupanya. Metabolisme tinggi tuh!

      Padam
  7. Yang cara ketiga tu nampak best sangat! :D

    BalasPadam
  8. wow..lovely.. bab kalori ni parah sikit... haha

    BalasPadam
  9. hai kak farah! huishh memeleh air lior nengoknye. kalo ana ni, tak kesah kek chocolate jenis hape, memang bedal tak pedulik dah hehehe

    BalasPadam
  10. wau..kena try ni! Tunggu lepas cabut gigi yang sakit ni.balas dendam makan benda-benda manis

    BalasPadam
  11. tengok yg ada aiskrim terus tergoda...adehhh...mudah bena digoda dgn aiskrim...hahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihihi tergoda,...digoda,...meh saya belanja Sis D makan kek ngan aiskrim :)

      Padam
  12. uish...sedapnya...apa2 pun makan dengan aiskrim mmg terangkat

    BalasPadam
  13. Fuhhh!!! Coklat cake Sapa la yg tak suka makan kak..masa makan..kalori dan lemak tak nak pikir..haha..wana suka Mkn dengan cara yg 1st tu..suhu bilik..nyum2..

    BalasPadam
  14. cara ke tiga tu dah kesat air liur ... huhuhuuu

    BalasPadam
  15. adusss.. terliuq tengok.. meleleh air liur ni.. petang ni jugak saya nak gi cari kek ni & ice cream

    BalasPadam
  16. Yang ketiga tu macam best...sejuk2 panas gitew.. :)

    BalasPadam
  17. mkn sepiring maybe boleh diterima.. kalau makan byk nanti muak. hehe

    BalasPadam
  18. terliur tengok kek coklat la akak nak kek tolong post sini

    BalasPadam
  19. ada 3 cara ke...kalau sis JM satu cara je...buka mulut...ngap...kunyah...telan hihihihi

    BalasPadam
  20. Cara ketiga tu best! Nyaman je tekak saat menikmatinya... Tapi lepas makan, ros nangis bawah meja.. Hihihi hancusss diet...

    BalasPadam
  21. tp mmg mahal kan kek ni
    ade gak tgk info pasal nie
    hehehhe dap dap
    mmg suka kek coklat kalau makan mase sejuk

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...