728 x 90

Ahad, 8 Februari 2015

Potret - Akim & The Magistrate (Easy Guitar Chords)

Lagu terbaru daripada Akim & The Magistrate. Best gak! Chords di bawah ni sesuai untuk beginners. Baru je siap. Belum betul-betul sempurna. Kira raw lagi! Anyway, enjoy the chords. Tetapi, janganlah sesuka hati ambil, copy paste sebijik-sebijik di blog kalian dan mengaku kalian yang buat. Not cool, OK! Saya share chords di blog ini supaya yang lain dapat manfaatnya. Bukan untuk membantu kalian menagih acknowledgement percuma :)


Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.
Klik imej di atas


Kord Gitar dan Lirik Lagu Potret - Akim & The Magistrate (Easy Chords)
Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.


(Intro)
E Am Dm
G C Dm
Am F E

Am Dm F
Terangi malamku dengan syair indahmu
Am Dm F
Menenung kasih dalam sepi yang terasing
Dm B7 E
Saat kau pergi lemasku bila tiadamu

Am Dm
Jauh terbawa lukisan hatimu
G C
Hilang mencari di mana kau pergi
F Dm
Tinggal aku menahan luka ini
E
Sampai harusku pergi

Am Dm F
Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Am Dm F
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Dm B7 E
Walaupun sakit walaupun pedih tak berdaya

Am Dm F
Berjalan tenang menghampiri persisiran
Am Dm F
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Dm B7 E
Pastinya hilang tidak rasaku kepadamu

Ohhhh...

Am Dm
Jauh terbawa lukisan hatimu
G C
Hilang mencari di mana kau pergi
F Dm
Tinggal aku menahan luka ini
E
Sampai harusku pergi

Am Dm
Jauh terbawa lukisan hatimu
G C
Warna pelangi hiasan terindah
F Dm
Hati ini tak akan berbahagi
E
Sampai harusku pergi



DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

79 ulasan:

  1. Balasan
    1. heheh akak ni pun bukan pandai main mana, jie. setakat buat hilang bosan petik2 asal keluar bunyi :)

      Padam
    2. Strumming dia macam mana?

      Padam
  2. xpernah dengar lagi lagu nih.. hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah mula keluar di corong2 radio :)

      Padam
  3. akak pun, tapi takpe boleh cari lepas ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa lepas ni boleh cari, Kak Noor. Mana tahu kena dengan taste Kak Noor juga :)

      Padam
  4. Best juga lagu baru ATM ni, vokal Akim makin power berbanding dl2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best. Akak dgr terus terpikat cuma chorusnya macam mirip satu lagu,..tak dapat recall lagu mana :)

      Padam
  5. alangkah bestnya kalau pandai main gitar. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak lagi benda best selain darpd main gitar hehehe

      Padam
  6. Karang saya jumpa blogger post chords muzik dalam blog dia. Ini pertama kali. Sangat menakjubkan. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ramai je, MNH yang pandai main gitar share chords di blog mereka. Chords kat blog akak ni version yang senang. Dasar orang tak expert :)

      Padam
  7. Cikgu Farrah MF ajor laa SS main gehtar... he he he...
    *My mum panggil gitar tu gehtar....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak, SS. Bukan tak sudi nak ajar SS main gehtar. Kita sendiri pun tak pandai mana. Main lagu nak yang chords senang je. Nanti SS tak pandai2 berguru dengan cikgu takde tauliah nih :)

      Padam
    2. SS..my mom call guitar hihih

      Padam
    3. nnt balik tnya mak saya pggil gitar apa dia..hihi

      Padam
    4. Kihkihkih gelak guling2 baca dialog guitar nih :)

      Padam
    5. My mommy call...ermmm....apa tah.
      * Buang tebiat panggil mommy padahal mak je.

      Padam
    6. Hahahah, mengekek akak gelak baca statement buang tebiat Shikin nih :)

      Padam
  8. hihi Kak Farrah nanti kita lepak mana2 tasik.. bentang tikar checkered merah putih, basket full of sandwiches salads punch juice (pengaruh citer omputih) then Kak Farrah main gitar CT nak nyanyi.
    acececeh CT nak nyanyi tu hahaha.. lepas tu hujan turun..

    angin bayu membawa diriku.. sepintas lalu ku terkenangkanmu..
    ahak ahak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah boleh saja. Selagi orang tak datang hambat kita - nuisance!

      Padam
    2. CT nyanyi!
      hujan nnt hahahahah

      Padam
    3. CT nak nyanyi!!! ok, letak mangkuk sebiji tengok berapa hengget boleh kutip...hehe

      zinziemeewah

      Padam
    4. CT leh duet ngan caliph buskers :)

      Padam
  9. nak kena beli gitar jawabnya ni. Hehe.

    BalasPadam
  10. since blogwalking guna lappy terus nak dload.. hurm jumpa yang versi tak berapa best. dengar kat utube ajelah dulu.. best best lagu ni.. CT rasa best dari mewangi hakhak.. atototot Akim =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Setakat ni takde version yg best & proper lagi utk didownload :)

      Padam
  11. disebabkan tak pandai main gitar harapnya dapat laki yang pandai main gitar hahaha
    first time dengar lagu ni kat meletop. apa2 lagu akim semua best2 :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh jangan letak laki pandai main gitar tu sebagai ciri utama,...meraung nanti kalau keje dia asyik main gitar 24 jam ;)
      Akak prefer lagu Akim dgn The Magistrate je...

      Padam
    2. Ehh akak Nie ...Nie Adik Pandai Main Gitar Tapi sayang Adik tak dapat post Video adik huhu

      Padam
  12. Farrah,nak tanya, dari mana farrah dpt chords2 lagu semua?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kebanyakannya saya buat sendiri, DP. Transposed drpd chords asal kpd version yg lebih senang. Ada juga yang member2 buat :)

      Padam
  13. Ohh.. Akim ada lagu baru.. Eh... Teruknya den.. Tak berdunia.. πŸ˜”

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak teruk mana lah, Firah. Lagu Akim je pun hahaha

      Padam
  14. Tak sure lagu mane..
    Boleh je nak buka u tube..tapi malas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. It's OK, Shikin. Tak lama lagi mesti dengar kat hot.fm :)

      Padam
  15. lagu apa ni? macam2 lagu tapi still layan pop yeye.. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh, Syida suka pop ye ye ghupenya :)

      Padam
  16. blm pernah dgr lagi lagu ni rasenye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti dah glamour lagu ni sana sini lah kita dengar ;)

      Padam
    2. kira bakal glamor la lagu ni kak..
      ayu jarang dah dgr radio or lagu2 ni dah,,
      asyik tgk firash dengar suara dia je

      Padam
  17. hurmm..cuma nak tanya ada ke yg copy chord dari blog Farrah then masuk dalam blog mereka mengaku hak mutlak sendiri...x baik kan kalau ada org mcm tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada, sis. Saya tak kisah sebenarnya blogger 'kopipes' ni. Sejauh mana sangat kita leh kawal sebab dah nama pun blog, akses pada public. Saya tahu pun apabila ada adik2 yg rajin datang ambil chords di sini beritahu. Hari ni saya pos, esok dia buat entri yang sama.

      Yang kelakar tu, siap tulis ayat 'aku penat buat chords ni untuk korang semua',...'tak tido aku buat chords ni'....alih2 tepek chords saya. Tak check pun spelling betul ke,..lirik salah ke...dah sebijik sejebon camtuh, senanglah saya nak detect chords saya kan,..

      Padam
    2. dia xpandai lagi tu nk copy...kena belajar lagi

      Padam
    3. la.. ada juga yg buat keja ni. ish ish ish... sangat kasihan ngan org sebegini..hurmm

      zinziemeewah

      Padam
    4. ahahaah...adus...sengal dan poyo budak yg copy tu..kalau sis JM mmg mendidih!!!

      Padam
    5. ZF..budak tu baru belajar buat teh...Kopi belum pandai hihih

      Padam
    6. @Sis JM - saya tak kisahlah dia nak 'kopi' banyak mana masuk blog dia. Tang dia mengaku berjerih payah buat chords tu yang ada mendidih sikit hihihi

      @ZF - memang tak de skill langsung, dik. Bajet2lah kalau nak copy tu, rajinkanlah sikit bab edit. Akak salah taip perkataan, dia salah taip sama :)

      @norsalihah - memang ada je....merata-rata. tapi takpelah kalau itu yang buat diorang happy :)

      Padam
    7. ishh memang geram kalau jumpa manusia spesis macam nih.. orang lain susah payah buat, sedap2 jer dia ngaku hasil kerja dia.. bagi dia makan krepek ngaku skit.. baru nak ngaku agaknya..

      Padam
  18. tapi kan...sis JM ada gak copy paste resipi yg ada kat dalam blog ni then try masak kat rumah..harap2 halal lah ye :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak,sis! Bercanda lak kat sini. Semua yang ada di blog ni,..resepi, chords, tips memang niat utk kongsi. Halalllll. Ilmu tu pun milik Allah sebenarnya kan. Letak warning kat atas tu cuma untuk si polan yang berkenaan. Bukan satu dua chords saya dia mengaku dia susah payah buat hihihi

      Padam
    2. x baik kan org mcm tu..ishh...mmg patut letak warning tu kalau x nanti senang2 je dia copy

      Padam
    3. Sis JM masak special tak nak share ngan kita ke?

      Padam
  19. awat saya xdgr lagi lagu ni... nk kena dgr lah lagu baru Akim...

    dok syok dgr ngaji kat dlm keta tiap2 pagi nk p kerja..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagus lah dgr bacaan al-Quran or Zikir tu ZF dpt gak pahala :-)

      Padam
    2. Bagus Farhana... !!! akak ni kalau bulan posa everyday pasang cd ngaji, tp bla bukn bln posa terus buka radio..huhu

      zinziemeewah

      Padam
    3. Betullah. Kena contohi Zarul ni. Perjalanan pun selamat dan tenang je diiringi ayat2 suci :)

      Padam
    4. tu pon sbb dapat sesuatu dri kak farah.. hihi

      Padam
  20. rasa mcm xpenah dgr lgi lagu ni...kt hot.fm blum pasng kot kan??

    zinziemeewah

    BalasPadam
  21. rasanya wana macam belum penah dengar lagi lagu ni..nanti google di youtube dengar.. :)

    BalasPadam
  22. Tahu lagu mewangi je, xtau pulak ada lagu potret..huhuhu

    BalasPadam
  23. Bahasa lirik dia mcm sastera sikit. Ni kalo terlayan jugak ni kak farrah pny pasal. Mcm lagu dahsyat. Haha.

    BalasPadam
  24. lagu nie pernah dengar cmtu je..kne cri kat youtube lagu nie..huhu

    BalasPadam
  25. lagu baru ke kak? dah nya minat sgt lagu2 akim ni. hehe

    BalasPadam
  26. cord b7 acane eh,,klau tkar dgn b biase bleh ke?? mklom lh bru bljar,,tlong bgy pndapt!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, boleh pakai B. Asalnya memang chord B,tetapi utk memudahkan/lancarkan tukar2 jari, kita pakai B7. Faez boleh google kedudukan jari utk B7 supaya lebih jelas.

      Padam
  27. Best tapi takde guitar tab🌹

    BalasPadam
  28. Hi Farah, nak tny sikit, chord utk gitar ni laen ke dgn ukulele. sbb sy xde gitar, sy cume ada ukulele jek.. itupun masih merangkak lagi belajar.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi, Sha. Boleh guna chords yang sama, tapi placing finger utk chord, guna ukulele :)

      Padam
  29. Bgus blog nih...kord yg snang2...tpi klau ade lead boley lha blajar skali

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...