728 x 90

Sabtu, 15 November 2014

Selimut Tetangga - Repvblik (Easy Guitar Chords)


Chords/Kunci Gitar 'Selimut Tetangga' - Repvblik (Easy Guitar Chords)

(Intro)
G C Em G Am D


Em                 G
Bersabarlah sayang aku akan pulang
Am                     C
Jangan dengarkan gosip murahan tentang aku
Em                 G
Berjanjilah sayang tuk slalu setia
Am                 D
Meskipun ku tak di sampingmu


    C                   D
Tak usah menangis meratapi aku
    C                           D
Tak perlu kau berfikir ku meninggalkanmu


(Chorus)

         C                 D
Mana mungkin selimut tetangga
             B7               Em
Hangati tubuhku dalam kedinginan
               Am               D         
Malah malam panjang setiap tidurku
             G Dm
Selalu kesepian


         C                 D
Mana mungkin selimut tetangga
             B7              Em
Hangati tubuhku dalam kedinginan
               Am               D
Malah malam panjang setiap tidurku
             G  B7
Selalu kesepian



Em                 G
Berjanjilah sayang tuk slalu setia
Am                 D
Meskipun ku tak di sampingmu


    C                   D
Tak usah menangis meratapi aku
    C                           D
Tak perlu kau berfikir ku meninggalkanmu



Em G Am D



    C                   D
Tak usah menangis meratapi aku
    C                           D
Tak perlu kau berfikir ku meninggalkanmu


Ulang (Chorus)


Em                 G            
Bersabarlah sayang aku akan pulang


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya. 

22 ulasan:

  1. Lagu ni macam best..x pnah dgr lagi tp liriknya menarik kan Kak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehlah layan, Wana. Akak masa mula2 dengar apa nih selimut tetangga bagai,..tapi dah banyak kali dengar, rasa macam best pula preng preng dgn si Kapok :)

      Padam
    2. kak, wana dah dengar dan download lagu ni dalam hp..memang best dan boleh layan..heheh

      Padam
  2. suka sgt lagu ni walau tajuk lagu cam...ehh...selimut tetangga? hiksss

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha betul,kak. Saya macam ehhhh?! Bila dah dengar banyak2 kali best gak!

      Padam
  3. repvblik? lagu baru dr kumpulan ni ke? huu
    nt nak dengarla lgu ni ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. baru tak baru lama tak lama,..tapi skrg selalu keluar kat hotfm.
      gi cari. cuba dengar :)

      Padam
  4. Tringin plak nk blja main gitar cmnie..huhu
    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau ada peluang, belajar la Cik Balqis. Tak susah. Kena rajin practise je..

      Padam
  5. pernah dengar tp maknanya sesuai utk long distance relay :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah tapi kan masa first time dengar, terlintas kat fikiran akak, si lelaki ni AJK Rukun Tetangga ke? Sampai tak balik malam,....huhuhuhu

      Padam
  6. Lagu ni best.
    Tak tau pulak itu tajuknya.
    Selimut tetangga?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, tajuk tak komersial langsung hihihi

      Padam
  7. memula dengar cem klakar gak..
    tapi lepas tu kawan CT da explain.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha lirik dia kena study sikit baru faham :)

      Padam
  8. Haha selalu dgr kt era. Suka betul dorang duk main lagu ni. Tapi lagi best lagu yg jujurlah sayang tu. tetiba saya lupa tajuk lagu. Lagu republik yg dulu2 pun best gak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, Sandiwara Cinta. Akak pun prefer lagu tu :)

      Padam
  9. pes time dengor lagu ni haaa.

    BalasPadam
  10. Lagu ni xpernah dgr... tp lirik dia ok la.. cume selimut tetangga tu ape... ni lagu endon ke kak

    BalasPadam
  11. sebenarnya wife saya yang bagitau mengenai lagu ini. tapi bila saya tanya apa maksud selimut tetangga...jawabnya tak tahu huhuhu

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...