728 x 90

Isnin, 24 November 2014

Kad Birthday Uje (Trifold Shutter Card - Part 2)

Susulan kepada entri saya yang terdahulu Trifold Shutter Card, inilah version kad yang dah siap :) Kad ini untuk adik saya, Uje yang sambut hari lahirnya Sabtu lepas. (Jemput baca di sini)

Bahagian hadapan

Bahagian dalam.

Haaa, nilah kad bortingkek-tingkek namanya! Panel di bahagian tengah untuk 'wish' (semasa gambar ni diambil, belum ada idea nak tulis apa-apa). Dua gambar hitam putih pada panel yang kecil ialah gambar Uje masa baby. Tak susahpun nak buat kad Trifold Shutter seperti ini. Cuma, ukuran dan potongan kena betul-betul precise. Kalau main agak-agak, nanti kad tak boleh dilipat dengan cantik.

Insya-Allah, ada kelapangan, saya akan buat tutorial atau kongsi template untuk kad di sini.

Updated:



48 ulasan:

  1. Seriously , kreatif sangatt ! lain dari lain (: saya tunggu tutorial tuu ^6, heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Nanti akak buat tutorialnya ye,..

      Padam
  2. fuhh canteknya. kreatifnya akak :o
    nt birthday nadyya bole la akak buatkn kad birthday cmni kan. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, bisa..bisa...tapi kena tahulah bila birthdaynya kan,...

      Padam
  3. Balasan
    1. nnt buat tutorial noh... kalau rajin saya try la buat heheheh... kalau x rajin saya order ja...
      tapi insyaallah kerajinan kot sbb nk buat guna effort kita sndri hehheeh...

      Padam
    2. Yes,...buat sendiri nilai sentimentalnya tinggi :)

      Padam
  4. Balasan
    1. Alamak,..kena belanja Cik Fafa nih...puji akak lebih2 :)

      Padam
  5. cantik. hehe. kak farrah, Uje tu boy ea? hehe. comey nama timangan dia XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah, budak. Uje tu adik lelaki akak. Tu panggilan manja dia sebab masa kecik selalu nangis. Orang dulu2 kan klu budak asyik nangis, kononnya nama berat, so kena tukar nama lain :)

      Padam
  6. Cntikk kak!!! Nnt kne ajar!! Wajib! Hoho XD
    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nantikan tutorialnya ye, Cik Balqis. Boleh buat utk your someone special :)

      Padam
  7. nice..! macam beli kat kedai..

    tapi ni lagi cantik lah.... jeles.. huwaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uiks, tak mo jeles2. Firah pun boleh buat macam ni :)

      Padam
  8. Ya Allah, kreatif sangat! Kalau Azie ni kene rajin bertingket-tingkek ni nak menghasilkan kad sebegini. Kalau rajin tapi tak kreatif takjadi jugak kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh tak perlu rajin bertingkat sangat Azie. Asal barang2 nak buat serba cukup, perah otak sikit dah boleh buat :)

      Padam
  9. CANTIK!!! dan kemas..ishh..kreative tul..boleh buat jual tau.. kalau ada yg mau tempah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ni susah nak buaka tempahan sangat2, kak. Takut time orang nak, time tu saya tak boleh commit sebab busy dgn kerja lain :)

      Padam
  10. wana teruja sangat dengan hasil kad yang akak buat semua cantik.kreatif sangat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Wana. Seronok juga bila ramai yang suka seni kraf kertas ni :)

      Padam
  11. Seyes cantik sangat.
    Kalau.saya, memang x termampu nak deco camtu.
    Cantik macam nak tempah jugak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Shikin bukan tak mampu. Shikin tak ada masa :)
      Minat dah ada kan,...

      Padam
  12. nak tutorial macam mana nak buat kad cantik macam ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Akan diusahakan ASAP.

      Padam
  13. Kreatif betul kak farrah. Dah lama tak buat kad macam ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak ni pun masih belajar-belajar lagi, aRz. Terkial-kial juga nak buat :)

      Padam
  14. Cantiknya kad tu Kak Farrah...kreatif betul.. :)

    BalasPadam
  15. akak..!! this is way cool than the one yang terjual kat kedai..!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jap....(check wallet ada tak duit kecik nak bagi kat CT) hahahah
      nway, thanks for the compliment!

      Padam
  16. lawanya kak!! lawanya lawanya lawanya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :DDD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi, tanda seru dia, banyakkkkknyaaaaaa!!!
      Thanks so much, Amy :)

      Padam
  17. aaa akak! Cantikkkknyee. Boleh tak mintak idea ni kalau kalau one day nak buat kad jugak? Mintak awal-awal ni. hihihi Tapi kalau kite buat tak secantik akak punye ni lah, hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh...tak ada masalah. Apa yang akak share kat sini memang untuk rujukan kalian yang berminat pun...don't worry kalau tak cantik. Yg penting puas hati sebab kita buat sendiri. Nur patut tengok kad yang akak mula2 cuba buat,..huhuhu kucing akak si Yuri tu pun tak sudi nak pandang ;)

      Padam
    2. haha tak sudi ehh..

      Haa baru teringat! Haritu terbukak blog akak lagi satu tu. And tetibe terfikir 'eh die curik gambar kak Farrah! ni kan kad utk uje tu' .. rupenye tu blog akak jugak. haha

      Padam
    3. Hahahah u made my day! Comellah, Nur ni :)

      Padam
  18. 😍😍😍😍 cantekknye kak farrah....
    kratif sgt.. klu bt tuto mmg ayu org prtme yg try... haha cm.ade mase je... tp siyes kratif sgt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, Ayu. Insya Allah nanti akak buat tuto. Kita sama-sama buat ye...

      Padam
  19. Kak Farrah, boleh tak saya nak order dari akak kad macam ni? Cantik sangattt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai Husnina, terima kasih suka kad akak. Sebenarnya klu nak order memang boleh. Tapi, buat masa ni akak ada masalah kekangan masa. Ada tempahan scrapbook & handmade kad kahwin. So, akak tak ambil order hingga bulan April. Husnina perlukan bila? Tak mengapa, apa2 please email akak di faidamf[at]gmail.com.

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...