728 x 90

Selasa, 27 Mei 2014

Jagung 4 Minit!

Selalunya apabila saya seorang diri di rumah dan teringin nak kunyah something, saya memang akan buat 'Jagung 4 Minit' nih. It's kind of an instant fix untuk sindrom 'gatal gigi' saya. Apa yang menariknya, untuk sediakan jagung ni mudah dan sekejap sahaja! Hanya perlu setongkol jagung, microwave dan masa 4 minit! Tak percaya? Tengok siri gambar di bawah yang saya sediakan :)


Simple je kan?! Tak perlu susah-susah cari periuk, isi air dan terkial-kial nak rebus jagung. Saya paling suka betapa senangnya kita nak buang kulit dan rambut-rambut jagung tu setelah dimasak dalam microwave. Sekiranya inginkan rasa lebih sedap, sapukan dengan mentega dan sedikit garam. Saya suka makan macam tu je.

7 ulasan:

  1. Balasan
    1. Simple je kan? Kira klu nak makan tu tak teragak-agaklah nak buat :)

      Padam
  2. kat rumah xda microwave la... tggu kerja nnt la beli..time tu berangan dah ada rumah sndri lengkap semua brg dapur...sng nk masak. n try segala resepi kak farah

    BalasPadam
    Balasan
    1. one fine day,...insya Allah tak lama lagi tu :)

      Padam
  3. Eh mudah! Selalu jagung Ros memang dok rebus..

    BalasPadam
  4. aah la, kat umah ni ada 6 tongkol jagung xtau nak buat apa, asik buat cucuq jagung je..hihi..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...