728 x 90

Ahad, 18 Mei 2014

Guna Semula Tag Roti

 
Bott selalu pelik setiap kali saya ambil tag roti dan simpan dalam kotak kecil. "Nak buat apa? Recycle?"
Heheheh kali ini bukan recycle, tapi reuse. Kita nak guna semula tag roti kat atas untuk cantikkan 'party favours' yang nak diberikan kepada budak-budak. 

Bahan-bahan yang diperlukan hanyalah:
  • Tag roti (kena kumpul dululah ye...)
  • Permanent Colour Pen/Marker seperti Sharpie

 Cara-cara:
  1. Terbalikkan tag roti.
  2. Lukis mata, hidung dan mulut dengan pen/marker. (Boleh ajak anak-anak untuk lukis bersama anda. Guna kreativiti untuk lukis bulu mata, kening, pipi dan hidung.)
  3. Biarkan beberapa minit hingga kering. 

Haaa,..apabila dah kering, boleh digunakan untuk ikat pek gula-gula seperti dalam gambar di bawah.

The kids will be very excited to get this. Ada kelainan sikitlah,...selalu kita guna reben, kali ni guna tag roti. Selamat Mencuba!!!


15 ulasan:

  1. Balasan
    1. Kagum dgn orang yg mula2 came up with this idea :)

      Padam
  2. Balasan
    1. Hihihi selalu kita buang je kan,..

      Padam
  3. bagusnya..lepas nie nk buat besday party ank buah ka..saya nak try mcm nie la... so lepas ni akan buat pngumuman kt rumah,kt kawan2 suruh simpan sapa yg beli roti..hehhehe wajib simpan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa kumpul sikit2 tak terasa. Jangan time nak buat baru cari tag roti. Naya je...

      Padam
  4. Aaaaa nak kumpul lahh! Comelnyeeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kumpul, Nur. DIY macam ni sesuai utk Nur tau!

      Padam
  5. Mudahnyaaa...
    Mak budak pun turut excited sama tau, K.Farrah.
    Brilliant ideas.
    Memang takyah susah2 nak buat simpulan riben.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes,..tak perlu nak terbelit-belit jari :)

      Padam
  6. Comelnya Farah.....nak kumpul mulai sekarang ni tag roti....tq Farah sudi kongsi....

    BalasPadam
  7. Haah lah hm tak sangka tag roti yang selalunya terus buang tu boleh jadi benda cecomel macam ni!

    BalasPadam
  8. boleh try yang ni
    menarik
    pasni nak start kumpul tag roti

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...