728 x 90

Jumaat, 28 Mac 2014

Resepi Mudah - Macaroni 'Marmite'


Dish yang satu ni sangatlah simple. Time-time lapar dan rasa macam malas nak bersilat dekat dapur lama-lama, cubalah buat Macaroni (atau boleh je tukar kepada spaghetti) Marmite. Caranya mudah sahaja!

Panaskan kuali, masukkan 2 - 3 sudu mentega. Then, masukkan satu sudu kecil Marmite. Kalau buat untuk serving kecil, mulakan dengan 1/2 sudu kecil Marmite. Yang penting, kita kena pandai-pandai agak keseimbangan rasa antara dua bahan tu ikut citarasa. Kacau hingga sebati. Akhir sekali barulah masukkan macaroni (yang sudah direbus & ditos) dan gaulkan. Sedia untuk dihidang :)

1 ulasan:

  1. boleh cuba nanti... ekin datang balas dendam lama tak bom sini.... hihihi

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...