728 x 90

Sabtu, 15 Mac 2014

Pelarian - Sakura Band feat. Adi 6ixth Sense (Easy Guitar Chords)

As usual, guitar chords yang saya kongsikan di blog ini semuanya yang senang-senang. Minggu ni saya akan berlatih main lagu OST untuk drama 'Jika Itu Takdirku' & 'Aku Isterinya'.


Guitar Chords 'Pelarian' - Sakura Band feat Adi 6ixth Sense 
(OST Jika itu Takdirku & Aku Isterinya)

C Am F
Engkau datang kepadaku
G C
Dengan sejuta harapan
Am F G
Kau janjikan cinta itu
C Am F
Ternyataku hanya persinggahan
G C
Hatimu yang luka
Am F G
Sungguh ku tak sangka

F G
Dan saat kekasihmu
F G
Inginkan kau kembali

F G
Tinggalkan aku
C Am
Lupakan ku
Dm G C
Kembalilah kau kepada dirinya
F G
Kerna kutahu
C Am
Cinta ini
Dm G C
Hanya pelarian bagimu

*Boleh guna capo 4th fret atau 7th fret.


Updated 9 April 2014
Ada seorang sahabat (I wish you shared your name) yang bermurah hati kongsi chords lagu ini yang lebih baik & lebih sedap :) Sila scroll ke bahagian komen untuk dapatkan chords yang dimaksudkan. 

**Kalau saya main, akan ada 'silent mode' pada Bm ;p jari-jemari masih keras lagi nak petik Bm.


Updated 2 Mei 2014

Satu lagi perkongsian chords. Thanks so much to Azmi Sham. Mari kita cuba chords yang ini pula :)

G Em Am
Engkau datang kepadaku
D G
Dengan sejuta harapan
Em Am D
Kau janjikan cinta itu
G Em Am
Ternyataku hanya persinggahan
D G
Hatimu yang luka
Em C D
Sungguh ku tak sangka

C D
Dan saat kekasihmu
C D
Inginkan kau kembali

C D
Tinggalkan aku
G Em
Lupakan ku
Am D G
Kembalilah kau kepada dirinya
C D
Kerna kutahu
G Em
Cinta ini
Am D G
Hanya pelarian bagimu

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
 
DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

4 ulasan:

  1. good effort but mcm x nice plak kalau maen xde capo.. cube try chord ni..have fun.. :)

    G Em AM
    Engkau datang kepadaku
    D G
    Dengan sejuta harapan
    C AM D
    Kau janjikan cinta itu
    G Em AM
    Ternyataku hanya persinggahan
    D G
    Hatimu yang luka
    C AM D
    Sungguh ku tak sangka

    AM D
    Dan saat kekasihmu
    AM D
    Inginkan kau kembali

    C D
    Tinggalkan aku
    BM E
    Lupakan ku
    C D G
    Kembalilah kau kepada dirinya
    C D
    Kerna kutahu
    BM E
    Cinta ini
    C D G
    Hanya pelarian bagimu

    BalasPadam
  2. @Tanpa Nama Thanks so much! :) chords yg ini better & nicer. Thanks sebab sudi kongsi.

    BalasPadam
  3. G Em Am
    Engkau datang kepadaku
    D G
    Dengan sejuta harapan
    Em Am D
    Kau janjikan cinta itu
    G Em Am
    Ternyataku hanya persinggahan
    D G
    Hatimu yang luka
    Em C D
    Sungguh ku tak sangka

    C D
    Dan saat kekasihmu
    C D
    Inginkan kau kembali

    C D
    Tinggalkan aku
    G Em
    Lupakan ku
    Am D G
    Kembalilah kau kepada dirinya
    C D
    Kerna kutahu
    G Em
    Cinta ini
    Am D G
    Hanya pelarian bagimu

    BalasPadam
  4. @Azmi Sham terima kasih! hujung minggu boleh cuba chords yg ini.

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...