728 x 90

Jumaat, 21 Februari 2014

Hilangkan Bau Bawang Putih pada Tangan & Jari

Selamat hari Jumaat! Hari ni saya bersiaran dari dapur. Tengah sibuk kemas peti sejuk. Check stock sebab hujung minggu ni nak pergi beli barang dapur. Sambil-sambil tu prepare rencah untuk masak makan malam nanti.

Berbalik pada bawang putih, apabila kita masak gunakan bawang ni, baunya yang kuat akan melekat pada tangan. Bagi yang tak tahan memang akan rasa 'annoy' dan tak selesa. Ni ada satu tips mudah. Selepas 'berurusan' dengan bawang putih, cuci tangan anda sambil gosok-gosokkan jemari pada sebarang permukaan 'stainless steel'. Tak kisahlah pisau ke, sudu atau garpu ke...pasti bau bawang putih akan hilang!

Selamat Mencuba!

6 ulasan:

  1. first time dengar tip ni..:D Tq..:D

    BalasPadam
  2. SB suka dengan bau bawang putih :)

    BalasPadam
  3. @Sue Bee Kita pun suka Sue Bee,..tapi bila bau kat tangan kuat sangat, pening jugak :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...