NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 18 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Rabu, 26 Jun 2013

Si Bidadari Bumi

Satu lagi naskhah baru daripada ST12 melalui album terkini mereka, Lentera Hati. Walaupun Charly, vokalis asal dah dengan band barunya, SETIA, ST12 masih 'bertaring' dengan konsep pop Melayu diorang tu.

Nak layan lagu jiwang? Try dengar lagu ni. Suara vokalis barunya pun not bad.


Lirik Lagu  ST12 - Bidadari Bumi

Tidakkah engkau lihat jendela cinta
Terbuka untukmu menahan derita rasa

Harap cemasku menantikan sosok dia
Aku yang mencari sebuah penggalan cinta
Aku yang tak mampu meredam derita hati
Menunggu bidadari turun ke bumi

Sungguh ku tak bisa tak bisa takkan pernah bisa menanti
Sungguh ku tak akan pernah bisa

Jauh ku melangkah mencari jalannya cinta
Sungguh pahit perih kurasakan
Jauh ku berjalan menyusuri gelap malam
Sampai kapan ku harus menunggu

Aku yang tak mampu meredam derita hati
Menunggu bidadari turun ke bumi
Sungguh ku tak bisa tak bisa takkan pernah bisa menanti
Sungguh ku tak akan pernah bisa

Jauh ku melangkah mencari jalannya cinta
Sungguh pahit perih kurasakan
Jauh ku berjalan menyusuri gelap malam
Sampai kapan ku harus menunggu

Jauh ku melangkah mencari jalannya cinta
Sungguh pahit perih kurasakan
Jauh ku berjalan menyusuri gelap malam
Sampai kapan ku harus menunggu

Tidakkah engkau lihat jendela cinta

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...