728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Isnin, 25 Januari 2010

Buang Anak yang Dimaafkan Erk?!

Heheheh saja je buat post suspen. Sebenarnya nak share dengan korang pic ni. Comel pulak aku tengok anak-anak kucing ni berbalut-balut. Nampak macam selesa je diorang kena bungkus. Macam mana kucing-kucing ni ended up begini, aku kurang pasti. Tuan diorang nak buang ke...or ada orang prihatin diorang sejuk ke...yang pasti aku gelak besar tengok pic ni.

Oh ya, ditegaskan di sini, tajuk post aku ni hanya sesuai untuk pembuangan anak kucing sebegini...aku tidak menyokong perbuatan tidak bermoral yang lain. Salah tetap salah k.

Sabtu, 16 Januari 2010

Muffin Bible

Hari Ahad lepas sebenarnya aku ada weekend 'date' dengan mak saudaraku yang duduk di Kampung Tunku. Walaupun aku tak berapa sihat pada hari tu & berniat nak batalkan pertemuan kitorang, tapi auntie N berkeras supaya kami jumpa juga pada petang tu. So, kitorang pun janji nak jumpa sekejap di carpack McDonald Damansara Damai.

Rupa-rupanya, auntie N nak kasi aku hadiah Tahun Baru! Seronoknya!!! Mak saudaraku yang seorang ini memang rapat dengan aku & memahami minatku dalam bab masak memasak ni especially 'baking'. Nak tahu aku dapat hadiah apa?

Taraaaaaaaaaa!!!
The Muffin Bible! Dalam buku ni ada 170 resepi muffin yang enak-enak. Auntie siap belikan aku walnuts, blackberries & raspberries lagi so bila aku balik and belek2 buku ni, ada resepi yang aku boleh cuba. Sooooo sweet & very thoughtful. Thank you so muchhhh, auntie! Insya Allah, I akan cuba setiap satu resepi dalam buku ni + hantar pada you untuk 'mamam' [Semasa post ni ditulis, I've tried several recipes + auntie pun dah merasa Creamy Raspberry Muffins & Double Choc Walnuts Muffins]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...